Tábori jógakaland –rituálé a harmonikus estékért a gyerekekkel

Updated: Dec 10, 2019

…Persze végezhetjük a gyerekjógát reggel, hétvégén pizsamában, vagy egy szülinapi zsúron, a lényeg, hogy együtt mozgunk a gyerekekkel, ellazulunk és közben erősítjük az önbizalmukat.

Bánhidi Dórival már több mint 3 éve hozott össze a sors - vagy nevezzük a szerencsés véletlennek-, hiszen azóta az egyik legjobb barátnőm lett. Amellett, hogy Dóri a PandArte blog ötletgazdája és workshopokat szervez kreatív témában, 2017-ben a párjával, Ricsivel közösen megálmodták a Jógakaland izgalmas világát. Vagyis maga az ötlet már jóval korábban létrejött, majd amikor megszületett a kisfiuk, Ármin, elkezdtek komolyan foglalkozni a megvalósításával.

A Jógakaland első mesekönyve két évvel ezelőtt jelent meg, és hatalmas sikert aratott. Azóta Dóriék sok-sok új, kreatív újdonsággal álltak elő, mint például a jógakártyák, a Jógakaland társasjáték vagy a jógapárnák. Néhány hete pedig bemutatták az Erdei jógakalandból már jól ismert szereplők újabb kalandjáról szóló mesekönyvüket, az Tábori jógakalandot. Bevallom, nekem az első mesekönyvhöz hasonlóan, ennél is az utolsó oldal a kedvencem! Amikor a mókázás után lefekszenek a kislányaim, becsukják a szemüket, és felolvashatom nekik a pozitív megerősítéseket. Előtte kapnak mindig a tenyerükbe pár csepp vadlevendula vagy mandarin illóolajat, amiből nagyokat szippantanak, s míg olvasom a sorokat, mosolyogva megnyugszanak.


Bár nekem az első mesekönyv is tetszett, a második szerintem még jobban sikeredett annál is. Anna és Emma, a kislányaim is vidáman fogadták, sőt utána másnap már sátrat is építettünk a nappaliba a teregető alá a játék megkezdése előtt. Ebbe a könyvbe már QR-kódok is kerültek, így minden gyakorlatot meg tudunk nézni, hogyan kell elvégezni a valóságban. Az Erdei jógakaland nem csak mesekönyvben, de társasjátékban is megjelent, ami talán még izgalmasabb a gyerekeknek. A társasjáték hasonló felépítésű, mint maga a könyv, de több feladat van benne, és persze minden játék során más-más gyakorlatsor alakul ki.

A Dórival közösen készített gyerekteánkkal biztosan találkoztatok már valamelyikünk oldalán, a Jógakaland oldalán beszerezhetitek azt is: Durmi Maci Teakeveréke – Az igazán huncut gyerekeknek Ezt a teát azért készítettük, mert mi magunk is nagy teafogyasztók vagyunk, és szerettünk volna a gyerekeknek is egy 100%-ban természetes teát készíteni otthonra, amit akár a jóga gyakorlatok után is elkortyolhatnak.


64 views0 comments

Don't miss our news!

Sign up for my newsletter!

All rights reserved Bazsalikomos Kert. 

GRAPE CONTENT 2018.